Składniki:

  • 2 papryki czerwone
  • 1 cukinia
  • 1 bakłażan
  • 6 pomidorów malinowych (wydrążone i pokrojone) lub puszka pomidorów krojonych
  • Pieczarki marynowane z marchewką i cebulą OLE!
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • po ½ łyżeczki suszonej papryki wędzonej i ostrej
  • sól
  • olej

Cebulę kroimy w kostkę  i podsmażamy na oleju ok. 15 min, aby była miękka i złocista. Na koniec dodajemy przyprawy – paprykę wędzoną i ostrą. W tym czasie wszystkie warzywa kroimy w grubą kostkę i dodajemy do reszty składników w garnku. Całość smażymy ok.15 min. Następnie dodajemy pomidory oraz pieczarki marynowane z marchewką i cebulą i smażymy kolejne 20-30 min., aż składniki będą miękkie. Doprawiamy solą. Podajemy na ciepło.

Pieczarki marynowane z marchewką i cebulą OLE!
Pojemność: 305 ml
Cena: około 8 zł