środa, 21 października, 2020
More

    Jedzenie i gotowanie

    Zmiana nawyków żywieniowych w czasie izolacji społecznej

    Mieszkańcy województwa łódzkiego, dolnośląskiego i mazowieckiego najczęściej zmieniali swoje nawyki żywieniowe w czasie izolacji społecznej podczas epidemii koronawirusa – wynika z badania przeprowadzonego na...

    Prym wiedzie jabłko, tuż za nim pomidor i marchewka

    Jabłko i truskawka to ulubione krajowe owoce dzieci, a zamiast rzodkiewki i sałaty wolą pomidora i ogórka. Jakie jeszcze warzywa i owoce najbardziej lubią...

    Zostań mistrzem grillowania

    Tegoroczne grillowanie będzie miało bardziej kameralny charakter, jednak z pewnością nie zabraknie okazji, by przygotować smakowite dania z rusztu. W przydomowych ogródkach czy na...

    Truskawkowo-migdałowe orzeźwienie

    Przygotowując koktajl często sięgamy po mleko, jogurt czy lód. Warto pamiętać, że w tej roli doskonale sprawdzają się też napoje roślinne. To świetne rozwiązanie...

    Jedzenie na home office nudzi? Trzy przepisy na obiad podczas pracy zdalnej

    Podczas pandemii nasza codzienna rutyna została odwrócona do góry nogami. Dla bezpieczeństwa, większość czasu spędzamy w domu i musimy zaadaptować nasze role do całkiem...

    30% Polaków chce wrócić do biura. Jak będzie wyglądała nowa przerwa na lunch?

    Polakom brakuje dawnej normalności. Mimo, że 64 proc. pracowników przyznaje, że jeżeli będą mieli taką możliwość, będą częściej korzystać z możliwości pracy zdalnej, to...