Szukasz taniej restauracji w Warszawie? Nie wiesz gdzie dobrze zjeść? Zapraszamy do Wilczy Głód mieszczącej się w Śródmieście-Centrum, przy ul. Wilcza 29a. W swojej ofercie posiadają bogatą ofertę dań z kuchni arabskiej, chińskiej oraz oczywiście polskiej. Posiadają w swojej ofercie opisy dań również w języku angielskim.
Jeżeli chodzi o menu, to zarówno ceny, jak i jakość dań jest na wysokim poziomie.
Zachęcamy do spróbowania przystawek jak m.in.:
- syczuańskie orzeszki z chilii – 11 zł
- tłuczone ogórki ze słodko-kwaśnym sosem, czosnkiem i kolendrą – 11 zł
- kapusta qianlong z chińskim tahini – 12 zł
Oferta głównych dań wygląda następująco:
- pierożki wonton w dressingu chilli lub łagodnym oleju sezamowym – 13 zł
- chińskie wieprzowe galaretki z dymką i słodko-kwaśnym sezamowym dipem – 13 zł
- chrupiący naleśnik z dymką i słodko-kwaśnym sezamowym dipem – 13 zł
- plastry kurczaka w ostrym syczuańskim sosie z orzeszkami i dymką – 14 zł
- makaron dan dan – ręcznie robiony cienki pszenny makaron z mieloną wieprzowiną, olejem chilli, tahini, musztardowcem i orzeszkami (podawany w temperaturze pokojowej) – 18 zł
- pierożki z grzybami shitake podawane z octem ryżowym i olejem chilli – 22 zł
- pierożki z jagnięciną i marchewką podawane z octem ryżowym i olejem chilli – 23 zł
- kurczak kung pao z ogórkiem i orzeszkami – 24 zł
- makaron z chińską tahini i tofu – ręcznie robiony pszenny makaron (podawany w temperaturze pokojowej) z chińską tahini, tofu,ogórkiem i orzeszkami – 27 zł
- makaron w pikantnym sosie z wołowiną – ręcznie robiony pszenny gruby makaron w pikantnym sosie z wołowiną, batatami, kapustą pak choy i orzeszkami – 29 zł
- makaron ding dong – ręcznie robiony pszenny makaron (w kształcie przypominający włoskie gnocchi) z jagnieciną, pomidorami, pieprzem syczuańskim i dymką – 29 zł
Gdy wilk chce słodkości:
- kulki tang yuan w imbirowym sosie – 14 zł
Wilcze bestsellery:
- arabska czorba z pomidorów i papryki z aromatyczną czarnuszką, kuminem i sezamem – 14 zł
- król burak i pomarańcza po marokańsku z fetą, rukolą, smażonymi orzechami włoskimi i dressingiem balsamiczno miodowym – 24 zł
- fish and chips – chrupiące polędwiczki z mintaja z pomarańczowo- jogurtowym dipem i korzennymi belgijskimi frytkami – 25 zł
- korzenne belgijskie frytki z orzechowym pinda saus, śliwkowym korzennym ketchupem i ostrym dipem z harissą – 16 zł
- burgery w grillowanej picie + 6 zł
- chrupiący boczniak-boczniak w panko, pieczona papryka, ogórek, czerwona cebula, sałata rzymska, jaglany majonez curry, pikantny korzenny ketchup – 22 zł
- łosoś po tajsku – burger z siekanego łososia, sałata rzymska, ogórek, czerwona cebula, kolendra, sos harissa, słodko- kwaśny sos mango – 24 zł
- policzek wołowy – policzek wołowy, sałata rzymska, sos musztardowy, ogórek konserwowy, czerwona cebula, pikantny ketchup sriracha – 24 zł
- jagnięcina i hummus – siekana jagnięcina, sałata rzymska, tzatziki, hummus, czerwona cebula – 24 zł
W dodatku w dziennej ofercie pojawiają się różne dania do wyboru. Jeżeli chodzi o dostawę, to można jedzenie zamówić w lokalu, jak i na wynos.
Jeżeli chodzi o opinię to restauracja Wilczy Głód ma średnią 4,3 na 5.