niedziela, 24 stycznia, 2021
More

    Aktualności

    Praca w gastronomii – sprawdź czy jest dla ciebie!

    Wysokie napiwki, kontakt z ludźmi, szkoła życia – czyż nie warto choć na jeden sezon zatrudnić się w gastronomii? Jeśli jesteś właśnie o krok...

    KONKURS dla Kół Gospodyń Wiejskich: Tradycyjne przetwory i potrawy z gęsiny

    Narodowy Instytut Kultury i Dziedzictwa Wsi w ramach Inicjatywy „Tradycyjna Gęsina Wiejska” ogłasza Konkurs, którego celem jest promowanie i upowszechnianie gęsiego mięsa. Pokażcie nam...

    Dzień Polskiej Żywności

    25 sierpnia obchodzimy Dzień Polskiej Żywności. To dobry moment, by zastanowić się jak często wykorzystujemy rodzime produkty w naszej kuchni. Czy lubimy je i...

    Zmiana nawyków żywieniowych w czasie izolacji społecznej

    Mieszkańcy województwa łódzkiego, dolnośląskiego i mazowieckiego najczęściej zmieniali swoje nawyki żywieniowe w czasie izolacji społecznej podczas epidemii koronawirusa – wynika z badania przeprowadzonego na...

    Prym wiedzie jabłko, tuż za nim pomidor i marchewka

    Jabłko i truskawka to ulubione krajowe owoce dzieci, a zamiast rzodkiewki i sałaty wolą pomidora i ogórka. Jakie jeszcze warzywa i owoce najbardziej lubią...

    5 kroków do zostania mistrzem kuchni we własnym domu

    8 na 10 Polaków deklaruje, że zdarza im się gotować w domu. Niektórzy jednak wciąż podchodzą do tego tematu z dystansem lub zastanawiają się,...