W ciągu trzech dni, na stoiskach jarmarku, na poziomie – 1, znów będzie można wybierać produkty i rozmawiać z ich producentami, oczywiście przy zachowaniu wszelkich wymogów bezpieczeństwa. W ofercie wystawców znajdziemy przysmaki i lubiane swojskie specjały produkowane przez rodzinne gospodarstwa i niewielkie zakłady na podstawie starych polskich receptur i regionalnych przepisów.
Na fanów naturalnej żywności czekać będą stragany z wędlinami, nabiałem, rybami, pieczywem regionalnym i miodami. Będzie można kupić m.in. pasztety, swojskie szynki
i kiełbasy, sery korycińskie, kozie, oscypki, bundz oraz dania gotowe jak np. bigos kartacze, piróg biłgorajski, pierogi i babkę ziemniaczaną. Do swojego stoiska zaprasza firma rodzinna „Nalewki Staropolskie”, która produkuje nalewki z zgodnie z tradycyjnymi domowymi recepturami. Poszczególne rodzaje nalewek wytwarzane są w krótkich seriach i wszystkie są rocznikowane.
Nie zabraknie również zagranicznych smakołyków z Węgier, Azerbejdżanu, Grecji i Turcji
Stragany będą dostosowane do obecnych wymogów sanitarnych, a sprzedaż będzie się odbywała z zachowaniem wszelkich zasad, zgodnych z aktualnie obowiązującym rozporządzeniem.
# regionalne specjały
# swojskie jedzenie
# produkty prosto od producentów