10 maja po ponad półrocznej przerwie na gastronomiczną mapę Warszawy powrócił odnowiony Bar Gdański. W kultowym miejscu będzie można zjeść domowy obiad w przystępnej cenie.
Otwarcie lokalu na warszawskim Muranowie, przy ul. Andersa 33, zaplanowano na godzinę 13:00. Jednak goście ustawili się w kolejkę do Baru już dużo wcześniej. Kolejka przed drzwiami przypominała tę z czasów świetności Gdańskiego.
W ciągu dwóch godzin Bar odwiedziło kilkaset osób zainteresowanych nową odsłoną
Na wszystkich przybyłych czekał poczęstunek, możliwość zajrzenia na kuchnię oraz muzyka na żywo.
Bardzo cieszymy się z zainteresowania dzisiejszym otwarciem Baru Gdańskiego. To na czym nam najbardziej zależało, widać dzisiaj gołym okiem – wśród gości mamy młodzież, studentów, rodziny z dziećmi oraz osoby starsze, które z sentymentem wspominają dawne czasy Baru Gdańskiego – mówi Kamil Hagemajer właściciel lokalu, stojący za jego reaktywacją.
W ofercie Baru Gdańskiego znajdziemy głównie tradycyjne dania kuchni polskiej – pierogi, naleśniki czy schabowego z ziemniakami i surówką. W ofercie każdy znajdzie coś dla siebie, a ceny nie przysporzą o zawrót głowy. Porcję pierogów czy naleśników można zjeść za ok. 8 zł, ceny zup zaczynają się od 3,50 zł, a za schabowego zapłacimy 7,90 zł.