Jury w składzie redaktor naczelny Alex Webber, szef kuchni Joseph Seeletso oraz blogerzy z Restaurantica i Froblog wyłoniło nagrodzonych. Najlepsi warszawscy restauratorzy i szefowie kuchni zebrali się w czwartek (15 stycznia) w hotelu Sofitel Victoria na rozdaniu tych prestiżowych nagród. „Ubiegły rok minął pod znakiem innowacji i inwencji. Rynek jest już dojrzały i bardzo zróżnicowany, dlatego tegoroczne wyniki głosowania były trudne do przewidzenia” – powiedział redaktor naczelny Warsaw Insider, Alex Webber.
La Maison, jest niezwykłym miejscem, łączącym w sobie restaurację i cukiernię.
Restauracja działa w Warszawie, zaledwie od kilku miesięcy, a na swoim koncie ma już tak prestiżową nagrodę. „To wielkie wyróżnienie dla La Maison. Jestem szczególnie szczęśliwa, że doceniono nasze desery, które od początku istnienia La Maison wypiekaliśmy pod okiem Mistrza Świata w Cukiernictwie. Nasze desery są wyjątkowe, przygotowujemy je tylko z najlepszych składników, które sprowadzamy z Francji. Wszystkie ciasta i desery przygotowujemy według najlepszych i sprawdzonych francuskich receptur. Zapraszam do La Maison na spróbowanie naszych słodkich przysmaków” – powiedziała Sandra Massoud, właściciela i kreatorka smaków w La Maison.