Makaron z krewetkami i suszonymi pomidorami w paskach w oleju z ziołami OLE!

0
177
Makaron z krewetkami

Składniki:

  • 200g makarony typu tagliatelle
  • 200g mrożonych krewetek
  • natka pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryka chilli
  • 20g masła
  • 2 łyżki oliwy
  • pomidorki koktajlowe
  • Suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami OLE!
  • sól, pieprz

  1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
  2. Krewetki rozmrażamy i płuczemy.
  3. Na patelni rozpuszczamy masło. Ząbki czosnku kroimy na cienkie plasterki wraz z papry zką i wrzucamy do rozpuszczonego masła. Trzymamy na ogniu stale mieszając, aby nie spalić czosnku. Wrzucamy krewetki. Smażymy około 2minuty.
  4. Po tym czasie dodajemy posiekaną natkę pietruszki, pomidorki koktajlowe oraz suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami OLE!
  5. Smażymy jeszcze minutę. Dodajemy oliwę, ugotowany makaron i doprawiamy do smaku. Podajemy od razu.