Składniki:
- 200g makarony typu tagliatelle
- 200g mrożonych krewetek
- natka pietruszki
- 2 ząbki czosnku
- 1 papryka chilli
- 20g masła
- 2 łyżki oliwy
- pomidorki koktajlowe
- Suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami OLE!
- sól, pieprz
- Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
- Krewetki rozmrażamy i płuczemy.
- Na patelni rozpuszczamy masło. Ząbki czosnku kroimy na cienkie plasterki wraz z papry zką i wrzucamy do rozpuszczonego masła. Trzymamy na ogniu stale mieszając, aby nie spalić czosnku. Wrzucamy krewetki. Smażymy około 2minuty.
- Po tym czasie dodajemy posiekaną natkę pietruszki, pomidorki koktajlowe oraz suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami OLE!
- Smażymy jeszcze minutę. Dodajemy oliwę, ugotowany makaron i doprawiamy do smaku. Podajemy od razu.